محل تبلیغات شما

دریا از نعمت های بزرگ خداوند برای مخلوقات و انسان می باشد که ابتدا مقداری به نگاه دین به دریا در کتاب و سنت می پردازیم و سپس سوال شما را پاسخ کامل تر می دهیم.

در قرآن و احادیث اسلامى، جامعه انسانى را به مطالعه درباره دریا، آشنایى با شگفتى هاى دریا، نقش آن در زندگى انسان و دلالت آن بر آفریدگار حكیم جهان، تشویق مى نمایند و اگر در این روایت نگاه به دریا عبادت شمرده شده است، صرف نگاه ظاهری منظور نیست؛ هر چند آن نیز مورد توجه و عنایت است؛ بلکه تفکر و دقت در دریا لازم است؛ همان کاری که شما در حال انجام آن هستید.

اساسا نظر و نگاه کردن در موارد بسیاری به معنای دقت و تامل و تفکر پیرامون آن است. به طور مثال قرآن درباره شتر می فرماید:
أَفَلَا یَنْظُرُونَ إِلَى الْإِبِلِ كَیْفَ خُلِقَتْ [۱] آیا به شتر نمى ‏نگرند كه چگونه آفریده شده است.»
در این جا نمی خواهد قرآن بفرماید فقط بیشتر به شتر نگاه ظاهری کنید؛ بلکه تفکر و کیفیت خلقت و ویژگی های آن مورد سفارش هست. در حدیث مذکور نیز نگاه با دقت و تفکر و به حقیقت دریا و موارد دیگر (والدین و قرآن و .) بیشتر مورد نظر هست؛ چنان چه دقت در مقام والدین و تفکر در آیات قرآن بسیار مهم تر از نگاه به ظاهر آن ها می باشد؛ هر چند نگاه به ظاهر این موارد نیز لازم و موجب اجر و ثواب می باشد و نگاه به صورت والدین می تواند عاملی برای دقت و توجه و رسیدگی به آن ها به شمار آید.
بر این اساس دریا جایگاه و نقش ویژه ای در زندگی انسان دارد که برخی آیات قرآن درموضوع دریا را بیان می کنیم:

۱- دریا و تأمین مواد غذایى
وَ هُوَ الَّذِى سَخَّرَ الْبَحْرَ لِتَأْكُلُواْ مِنْهُ لَحْمًا طَرِیًّا .[۲] اوست كسى كه دریا را مسخّر شما كرد تا از آن ، گوشت تازه بخورید.»

۲- دریا دارای لوازم زینتى
وَ تَسْتَخْرِجُواْ مِنْهُ حِلْیَةً تَلْبَسُونَهَا .[۳] و از آن، زیورى براى به تن كردن ، بیرون مى كشید.»
و نیز آمده است:
مَرَجَ الْبَحْرَیْنِ یَلْتَقِیَانِ * بَیْنَهُمَا بَرْزَخٌ لَا یَبْغِیَانِ * فَبِأَىِّ ءَالَاءِ رَبِّكُمَا تُكَذِّبَانِ * یَخْرُجُ مِنْهُمَا اللُّؤْلُؤُ وَ الْمَرْجَانُ .[۴] دو دریا را روانه كرد تا به هم برسند . میان آن دو ، مانعى است كه به هم در نمى آمیزند . پس كدام یك از نعمت ها (نشانه ها)ى خدایتان را دروغ مى انگارید ؟! از آن دو ، مروارید و مرجان ، بیرون مى آید.»

۳- حمل و نقل دریایی
وَ ءَایَةٌ لَّهُمْ أَنَّا حَمَلْنَا ذُرِّیَّتَهُمْ فِى الْفُلْكِ الْمَشْحُونِ * وَ خَلَقْنَا لَهُم مِّن مِّثْلِهِ مَا یَرْكَبُونَ * وَ إِن نَّشَأْ نُغْرِقْهُمْ فَلَا صَرِیخَ لَهُمْ وَ لَا هُمْ یُنقَذُونَ .[۵] و نشانه دیگر براى آنان ، این كه : ما ذرّیه شان را در كِشتى گران بار سوار كردیم و مانند آن براى ایشان ، مَركوب هایى آفریدیم ، و اگر بخواهیم ، آنان را غرق مى كنیم، به گونه اى كه هیچ فریادرس و نجات دهنده اى برایشان نخواهد بود.»

۴- كنار هم قرار گرفتن دو دریا ، با حائل و مرز نامرئى
وَ هُوَ الَّذِى مَرَجَ الْبَحْرَیْنِ هَذَا عَذْبٌ فُرَاتٌ وَ هَذَا مِلْحٌ أُجَاجٌ وَ جَعَلَ بَیْنَهُمَا بَرْزَخًا وَ حِجْرًا مَّحْجُورًا [۶] و اوست كه دو دریا را به هم آمیخت: یكى شیرین و گوارا و دیگرى شور [و] تلخ ؛ و میان آن دو، مانع و حریمى استوار ، قرار داد.»
مَرَجَ الْبَحْرَیْنِ یَلْتَقِیَانِ بَیْنَهُمَا بَرْزَخٌ لَا یَبْغِیَانِ .[۷] دو دریا را روانه كرد تا به هم برسند. میان آن دو ، مانعى است كه به هم در نمى آمیزند.»

روایات قابل توجهی نیز در موضوع دریا وجود دارد که دو مورد آن بیان می شود:
۱- یا مَن فى كُلِّ شَى ءٍ دَلائِلُهُ ! یا مَن فِى البِحارِ عَجائِبُهُ![۸] اى آن كه دلیل هاى [وجود] او در هر چیزى هست! اى آن كه شگفتى هایش در دریاهاست!»

۲- امام صادق علیه السلام ـ در حدیث معروف به توحید مفضّل» ـ ، با اشاره به برخى منافع دریا و دلایل كشف نشده در آن روزها ، مى فرماید:
إِذا أرَدتَ أن تَعرِفَ سَعَةَ حِكمَةِ الخالِقِ ، و قِصَرَ عِلمِ المَخلوقینَ ؛ فَانظُر إلى ما فِى البِحارِ مِن ضُروبِ السَّمَكِ ، و دَوابِّ الماءِ، وَ الأَصدافِ وَ الأَصنافِ الَّتى لا تُحصى وَ ل تُعرَفُ مَنافِعُها إِلَا الشَّى ءُ بَعدَ الشَّى ءِ ، یُدرِكُهُ النّاسُ بِأَسبابٍ تُحدَثُ؛ [۹] اگر مى خواهى گستردگى حكمت آفریدگار ، و كوتاهى و ناچیزىِ دانش آدمیان را بدانى ، بر آنچه در دریاهاست، اندیشه كن: از انواع ماهیان و آبزیان و صدف ها، و دیگر گونه هاى بى شمار [جانوران دریایى] كه سودمندى آنها شناخته نمى شود، مگر به تدریج كه با پیدایش اسباب، مردم به آنها پى مى برند .

لذا جا دارد که علم متمرکز بر دریا و دریاشناسی شکل گرفته و به ابعاد گوناگون و کشف نشده دریا و مزایا و خصوصیات آن بپردازد.

پی نوشت ها:
[۱] سوره غاشیه آیه۱۷.
[۲]. نحل : آیه ۱۴.
[۳]. نحل : آیه ۱۴.
[۴]. الرحمن : آیه ۱۹ ـ ۲۲.
[۵]. یس : آیه ۴۱ ـ ۴۳.
[۶]. فرقان : آیه ۵۳.
[۷]. الرحمن: آیه ۱۹ و ۲۰.
[۸]. دعاى جوشن كبیر؛ فراز ۵۸.
[۹]. محمد محمدی ری‌شهری، دانش نامه میزان الحکمه، ج۱۰، ص۱۹

روح های بزرگی که در آن بزرگواری نیست/منیّتی که به فرموده امام علی(ع) باید محفوظ بماند

افزایش میل جنسی با روغن های آفرودیت + آموزش استفاده از آن ها

کدام مدل تبلت و گوشی دارای MHL هستند؟

دریا ,، ,كه ,وَ ,مى ,هم ,دریا و ,دریا را ,به هم ,نگاه به ,، و

مشخصات

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

آریان زمین tionuagaring David's life جنگل،زیباترین جلوه طبیعت (حفظ و نگهداری آن وظیفه همگانی است) Wilma's notes کـــــــــافـــــــــه ســـــــــــبز گاه نوشت لینک یاب - لینکدونی گروه و کانال تلگرام ثبت شرکت - ثبت برند - ثبت برند فارسی lipeltachi